Késsel támadt barátnőjére a szakmári kamasz

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a fiatalkorú elkövetőnek az ügyében, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádol.

A 17 éves elkövetővel szemben azért indult büntetőeljárás, mert szilveszterkor ittas állapotban egy nagyméretű konyhakéssel szóváltást követően, több alkalommal próbálta felső testén megszúrni barátnőjét, melyet az egyik hozzátartozója akadályozott meg. Miután a vádlott kiszabadította magát, ismételten a sértettre támadt. Előbb a nyakát ragadta meg, majd többször, nagy erővel az oldalába rúgott. A terhelt támadásának édesanyja és annak élettársa vetett véget, akik értesítették a rendőrséget. A letartóztatásba került terhelt beismerte cselekménye elkövetését.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság indokaival. Az elkövetés idején fiatalkorú terhelt vonatkozásában a bűncselekmény különös tárgyi súlya, a várható büntetés hosszabb tartama és a bűnismétlés fokozott veszélye folytán az eljárás céljai csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatók.

A kényszerintézkedés tárgyában bejelentett fellebbezésről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt, míg a vádlott bűnösségének tisztázása tekintetében a Kecskeméti Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Kép: illusztráció.