kés

Letartóztatásban marad a családok közötti konfliktust késsel rendezni kívánó férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Szolnoki Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak a 30 éves jászladányi elkövetőnek az ügyében, akit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádol.

A vád szerint 2020 februárjában a vádlott családja és egy másik család között haragos viszony alakult ki. A vádbeli napon a terhelt családtagjai húsklopfolóval, szerszámnyelekkel és sörösüvegekkel vonultak a sértett családjának házához, ahol verekedés alakult ki, melynek során a vádlott egy magánál tartott késsel két alkalommal felső testén megszúrta az ellenlábas család egyik tagját, aki ennek következtében közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett. A sértett halálát az időben nyújtott gyors és szakszerű orvosi ellátás hárította el.

A vádlott letartóztatását a törvényszék a vádemelést követően fenntartotta, amely ellen a terhelt fellebbezéssel élt.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványát osztva a Szegedi Ítélőtábla megállapította, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő, újabb bűncselekményét feltételes szabadság hatálya alatt elkövető terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye fennáll és esetében az eljárás céljai a letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedéssel nem biztosíthatók.

A vádlott és családtagjai büntetőjogi felelőssége tárgyában a Szolnoki Törvényszéken folytatódik a bizonyítási eljárás.