Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén

Rendőrség

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött.

Szerencsére emberéletben nem esett kár, de történhetett volna nagyobb baj is. A férfi visszatért egyik balesete helyszínére, s azután fogták el a zsaruk.

Egy mobiltelefonnal készített meghökkentő felvétel keringett nemrég a világhálón és a különféle hazai televíziós hírműsorokban. Egy ámokfutó utolsó ütközése látható rajta. Az a néhány másodperc, amelyben az azóta beszédtémává vált tapolcai férfi felszalad egy domboldalra, kis híján elgázol két rendőrt, majd az útra visszatérve frontálisan ütközik egy Opellel. A személyautóból kiugrók vastagon káromkodnak, és bár alighanem jobb lenne egy efféle cikkben a tényeknél maradni, annyit azért jegyezzünk meg: a rajtuk eluralkodó indulat teljesen érthető.

– Mi a csuda történik itt? – kérdezi kiabálva az egyik férfi, és persze az, aki látta a mobiltelefonnal készített felvételt, pontosan tudja, hogy most csinosítjuk ezt a mondatot, mert a filmen ez a férfi korántsem ilyen udvariasan érdeklődik. Ez a kérdésnek már az a változata, amely tűri a nyomdafestéket, olvasóbarát