Elakadt a sárban az embercsempész

Rendőrség

Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a német férfival szemben, aki idén januárban próbált meg két libanoni állampolgárságú személyt az Európai Unióba csempészni.

A vádirat szerint a kiszombori határrendészek 2021. január 13. napján reggel fél 8-kor intézkedtek a határ közelében az úttest szélén várakozó vádlottal szemben, mivel röviddel azt megelőzően személygépkocsijával a sárban elakadt. Az ellenőrzés során a járőrök a gépkocsi hátsó ülésein, magát libanoni állampolgárságúnak valló személyeket találtak, akik a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A vádlott két utasa röviddel azt megelőzően lépte át illegálisan a román-magyar államhatárt embercsempészek segítségével, akik egyébként Törökországból Görögországon keresztül Albánia-Koszovó-Szerbia útvonalon juttatták el őket Romániába. Az illegális határátlépők útjuk során folyamatos telefonkapcsolatban álltak a vádlottal, egészen az autóba történő beszállásukig.

A vádlott feladata az lett volna, hogy az illegális határátlépőket a határ közelében felvegye és őket Németországba szállítsa.

járási ügyészség a vádlottal szemben több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.