A bátor nő megvédte a miskolci villamosvezetőt

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen zaklatás vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. június hónap második felében az esti órákban élettársával és gyermekükkel Miskolcon egy villamosszerelvényen utazott. Felszállásuk után a babakocsit a villamos csukló részénél hagyták, míg élettársával együtt leültek és beszélgettek.

A villamosvezető egy forgalmi helyzetben, illetőleg a megállóban érkezés során erősebben fékezett, így a felügyelet nélkül hagyott babakocsi felborult és a 6 hónapos gyermek kiesett belőle. Ezt azonban a vádlott és élettársa nem vette észre, egy utas szólt nekik. Erre az élettárs felkapta a síró gyermeket, ekkor az események miatti felelősséget firtatva a vádlott és élettársa összevesztek, hangosan szidalmazták egymást, ezért az asszony a gyermekkel együtt leszállt a villamosról.

A vádlott feldúlt állapotban maradt, a villamoson utazók felé ordítozott, trágár módon szitkozódva fenyegetőzött és a villamosvezető irányába indult, hogy számon kérje a fékezés miatt. A vádlott magatartását azonban megelégelte egy nő, aki elé állt és felszólította, hogy hagyjon fel a cselekményével, mire a vádlott közvetlen közelről az arcába ordította, hogy ő már ült börtönben, embert is ölt, és erőszakos szexuális cselekmény elkövetésével fenyegette, valamint azzal, hogy le fogja köpni.

A nő határozott fellépése miatt azonban a vádlott végül is abbahagyta a szitkozódást, és további incidensre már nem került sor, leszállt a járműről.

A sértett nő zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű visszaesőnek minősülő vádlottal szemben elzárás büntetést indítványozott.