Hosszú évekig rács mögött marad a gyermekét szexuálisan zaklató jászárokszállási férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletében kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki hónapokon keresztül szexuálisan molesztálta a leánygyermekét.

Az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a terheltet szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá megszüntette a szülői felügyeleti jogát a sértettként szereplő kiskorú gyermekei vonatkozásában.

Az immár jogerős elsőfokú ítélet szerint a férfi 2017 februárjától 2017 decemberéig Jászárokszálláson ittas állapotban rendszeresen szexuálisan zaklatta a 12 éves leánygyermekét. Ezen túlmenően a vádlott alkalmanként a kislányát, és annak két évvel idősebb fiútestvérét is bántalmazta, illetve folyamatosan elhanyagolta a gondozásukat.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és védője részben felmentés, részben enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla, osztva a fellebbviteli főügyészség álláspontját megalapozottnak tartotta az elsőfokú bíróság ítéletét, és a szabadságvesztés tartamát arányosnak ítélve nem tartotta indokoltnak annak enyhítését sem.