Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a szexmunkásokat menedzselő egykori popénekes és társai ellen

Rendőrség

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását abban a bűnügyben, amelyben egy korábbi együttes frontembere és két társa 2010. és 2011. évben hirdetések és személyes kapcsolatok útján egy svájci bordélyba fiatal, magyar nőket közvetítettek és utaztattak ki.

Hosszantartó elsőfokú eljárás után, 2020. november 13-án hirdetett ítéletet a Fővárosi Törvényszék abban a bűnügyben, amelyben az együttes frontembere és két társa 2010. és 2011. évben hirdetések és személyes kapcsolatok útján egy svájci bordélyba fiatal, magyar nőket közvetítettek és utaztattak ki. A bordély vezetője „jutalékot” fizetett, a volt énekes a kéjnőktől menedzselésükért „havi díjat” kért és kapott, azok prostitúciós tevékenységéből származó jövedelméből. Az I. rendű vádlott három „ügyfelétől” megtévesztéssel milliós összegeket vett át, amelyeket befektetni ígért, azonban azokat magára és az együttesre költötte.

A törvényszék a volt énekest bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés bűntettében, csalás bűntettében, valamint kitartottság bűntettében, amelyért őt 2 év börtönbüntetésre, 3.000.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Fővárosi Törvényszék a külföldre történő szállításokban közreműködő visszaeső bűntársat, valamint a beszervezésben és a tolmácsolásban részt vevő egykori szexmunkás bűntársat ugyancsak bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés bűntettében, amelyért őket személyenként 1 év börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra, valamint 1.200.000 forint , illetve 2.000.000 forint pénzbüntetésre ítélte, míg őket további kerítés bűntette kísérlete miatt emelt vád alól felmentette.

A határozat ellen az ügyész fellebbezést jelentett be a II. rendű és III. rendű vádlott részfelmentése miatt, további bűnösségük megállapítása érdekében, valamint mindhárom vádlottal szemben a kiszabott börtönbüntetésük és közügyektől eltiltásuk tartamának súlyosítása céljából.

A volt popénekes vádlott és védője felmentésért és enyhítésért, míg egykori szexmunkás bűntársa – aki jogi tanulmányokat folytat – büntetése enyhítése és a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alóli mentesítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához a napokban benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását.