Börtön vár az építkezéseken fosztogató sorozattolvajra

Rendőrség

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli minősített lopás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki többnyire építési területekre, felújítás alatt álló ingatlanokba tört be és építési anyagokat, vas- és faanyagokat, továbbá szerszámokat lopott el.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi egy korábbi börtönbüntetésből feltételes kedvezménnyel szabadulva 2020. január végétől alig három hónap leforgása alatt tíz ingatlanba tört be. Az esetek többségében építési területekre, felújítás alatt álló ingatlanokba ment be. A kiskunhalasi kórház hátsó udvarára a kerítést felfeszítve többször is bemászott és bontott ablakot, vegyes fém, valamint vashulladékot lopott el. A mintegy 120 ezer forint összegű kár nem térült meg. Egy belvárosi, bekerítetlen építési területről talicskát, reflektort, vízmértéket és hosszabbítót vitt magával, közel 78 ezer forint kárt okozva a sértettnek. Ez utóbbi eszközöket felaprította és hulladékként 800 forintért eladta.

Vashulladékot és faanyagot vitt el abból a családi házból is, amelynek bejárati ajtaján lévő lakatpántot lefeszítette.

2020 májusában két alkalommal társa is volt, akivel egy söröző udvarára többször bementek és a raktárat feltörve kávéfőzőt, lemezjátszót, poharakat és tányérokat zsákmányoltak. A pünkösdi hosszú hétvégén – kihasználva a lakók távollétét – ráadásul egy családi házba is betörtek és étkészletet, valamint üveg dísztárgyakat loptak el.

A vádlott társnak amiatt is felelnie kell, mert saját testvérét is meglopta. A lakáshoz tartozó kulccsal jutott be a lakásba, ahonnan nővére pénztárcáját magával vitte. A pénztárca ugyan előkerült, testvére 110 ezer forint készpénze és személyes okmányai azonban nem.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító két férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy egyikük sem szabadulhat feltételes kedvezménnyel. A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmények helyszínén készültek.