Emberi arcot mintázó maszkban lopott telefonokat – felismeri őket?

Rendőrség

A X. kerületi rendőrök kérnek segítséget a feltételezett elkövetők azonosításához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság 01100/158/2021. bűnügyi számon lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. január 20-án 14 óra 45 perc körül Budapesten, egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletébe ment be egy férfi és egy nő, majd az egyik kassza mögötti szekrényből elloptak két mobiltelefont.

A feltételezett elkövetőkről felvétel készült; a férfi fekete baseball sapkát, emberi arcot mintázó maszkot, fekete alapon kék és fehér mintás kabátot, világos farmernadrágot és fehér sportcipőt, míg társa rózsaszín szájmaszkot, fekete kabátot, barna felsőt, mályva színű nadrágot és fekete-fehér tornacipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható nőt vagy férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.