Testében csempészte a kokaint

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádja alapján különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt egy brazil állampolgárt 6 év fegyházra ítélt a bíróság elsőfokon. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A vádirat lényege szerint egy 23 éves férfi 2018. november 28-án indult el repülővel Sao Paulóból Lisszabonon át Budapestre, ahová másnap érkezett meg. A férfi kokainnal teli kapszulákat nyelt le külföldön és azokat így hozta Magyarországra. A vádlott egy, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében lévő szállodában szállt meg.

A portugál vámhatóság jelzése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítői megfigyelés alá vonták a futárt, majd egy nappal később elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság a vád szerint bűnösnek mondta ki a vádlottat és őt 6 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 6 évre kiutasította az ország területéről.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség a büntetés jelentős súlyosítása érdekében, a védő felmentésért fellebbezett, a vádlott az ítéletet tudomásul vette.