Szintetizátoros csalókat fogott el a berettyóújfalui rendőrség

Rendőrség

A rendőrségen 2020. február elején tett feljelentést egy férfi arról, hogy interneten vásárolt egy szintetizátort, azonban végül egy közel használhatatlan, ütött-kopott hangszert kézbesítettek neki. A sértett elmondta a rendőrök kérdésére, hogy a meghirdetett szintetizátor típusa és állapota sem egyezik azzal, amit ő kézhez kapott.

A nyomozók az ügy felderítésébe kezdtek és azonosítottak két férfit, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. Mint kiderült, a páros 32 éves tagja volt az értelmi szerző, míg társa, egy 36 éves férfi a bankszámlaszámát ajánlotta fel azért, hogy későbbi áldozatuk át tudja utalni a pénzt. Egy közösségi oldalon meghirdettek egy jó állapotú, értékes szintetizátort, azonban egy teljesen más típusú, elhasznált hangszert adtak fel.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a két gyanúsítottal szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.