Fakidőlések és avartüzek miatt is riasztották a tűzoltókat

Rendőrség

Veszélyesen megdőlt egy tizennyolc méteres tuja Nyírpazonyban. A fa lakóépületet és járókelőket veszélyeztetett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrofavedelem.hu.

Nagy méretű fa dőlt a 36-os főútra csütörtök este Nagycserkesz közelében, a cigánybokori letérőnél. A forgalmi akadályt képező fát a nyíregyházi hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrésszel.

Szabadtéri tüzek miatt is vonultak csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. A tiszalöki Akácfa utcában háromszáz négyzetméteren, foltokban égett a száraz fű és a gaz. Tiszavasvári önkormányzati tűzoltói puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Jánkmajtison, az Arany János utcában ötszáz négyzetméteren napraforgótarló lángolt. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók két gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Nyíregyházán, a Barát utcában néhány négyzetméteren fogott tüzet az avar. A helyi hivatásosok kéziszerszámokkal avatkoztak be.