Ittasan okozott balesetet

Rendőrség

A nyíregyházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát -tette közzé a police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 39 éves nyíregyházi lakos ellen. A férfi 2019. november 6-án 17 óra 20 perckor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Nyíregyháza, Család utcán, a Pazonyi út felől a Szalag utca irányába. Haladása során hirtelen áttért a szemközi sávba, ahol nekiütközött egy vele szemben közlekedő gépkocsi oldalának, majd a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba borult. A baleset következtében a 39 éves férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínen intézkedő rendőrök vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt jelzett.

A férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és további mintavétel céljából a kórházba előállították. Az elkészült igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a férfi szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó mennyiségű etilalkohol-koncentráció volt.

A járművezetőt 2020. január 9-én a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.