Elfogták a lopott járművet ittasan és engedély nélkül vezető tolvajt

Rendőrség

A rendőrök perceken belül elfogták a fiatalkorút, aki segédmotoros kerékpárt lopott egy tiszaroffi családi ház udvaráról írta a police.hu

Egy 16 éves tiszaroffi lakos 2020. május 9-én 1 óra körül egy helyi családi ház kerítését megbontotta és bement az udvarra, onnan elvitt egy segédmotoros kerékpárt, amiben benne volt az indítókulcs. A tulajdonos meghallotta, hogy valaki beindította a motorját, majd a lopásról bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre kiérkező járőrök útközben meglátták a segédmotoros kerékpárral közlekedő fiatalt, aki ráhajtott egy füves területre, ott a motort hátrahagyta és megpróbált elfutni. A rendőrök a fiút elfogták és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Megállapították azt is, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A jogsértőt előállították és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A sértett visszakapta tulajdonát.

A Karcagi Rendőrkapitányság lopás bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalkorú ellen.