A nyomozók őrizetbe vették a tetten ért tolvajt

Rendőrség
A gyanú szerint fél órán belül másodszor járt a kunszentmiklósi gyanúsított a tetthelyen, amikor a sértett elfogta.

Egy kunszentmiklósi férfi 2020. április 24-én hajnalban zajra lett figyelmes, és azt tapasztalata, hogy a bejárati ajtón keresztül valaki megpróbált bejutni a házába. A tettes – mikor észrevette, hogy lelepleződött – menekülni kezdett, azonban a sértett utánaszaladt, és az udvaron feltartóztatta, majd értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező egyenruhások átvizsgálták a 18 éves helyi férfi zsebeit, és egy mobiltelefont, valamint készpénzt találtak. Ekkor derült ki, hogy nagyjából fél órával korábban a tolvaj már járt a sértettnél. Ekkor a kerítésen átmászva, a melléképület irodahelyiségébe ment be, ahonnan a zsebében megtalált értékeken kívül több adathordozót lopott el.

A fiatal nem volt ismeretlen a kunszentmiklósi rendőrök előtt, mivel jelenleg is több eljárás van ellene folyamatban tulajdon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, így arra lehet következtetni, hogy a férfi rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a jogsértő cselekmények elkövetésekor. Emiatt a lopást a nyomozók üzletszerűnek minősítették. A gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

police.hu