Anya-lánya dílerpárost és két fogyasztót fogtak el a rendőrök

Rendőrség
A nyomozók egy erzsébetvárosi lakásban fogták el a két nőt, miután a gyanú szerint varázsdohányt adtak el két fogyasztónak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói 2020. április 21-én délután megjelentek egy Barcsay utcai lakásban, mert információ merült fel arra, hogy az ingatlanban kábítószert árulnak.

A rendőrök a lakásban kutatást tartottak, majd elfogták az 53 éves budapesti Ú. Lajosnét és lányát, a 22 éves Ú. Virginiát. A rendőrök egy mosóporos zacskóban 182 gramm ópiát származékot tartalmazó fehér port, 14 amfetamin tablettát, a varázsdohány elnevezésű anyag előállításához használt szereket és eszközöket, valamint több mint 300 ezer forintot találtak, melyeket lefoglaltak.

Az épület előtt a rendőrök felfigyeltek két fiatal férfire is, akik zavartan viselkedtek, ezért igazoltatták őket, és mivel felmerült náluk a kábítószer-fogyasztás gyanúja, a két nővel együtt előállították őket a kerületi rendőrkapitányságra. Kiderült, hogy a férfiak az intézkedés előtt, az anya-lánya dílerpárostól varázsdohányt vettek.

Az erzsébetvárosi nyomozók a két dílert kábítószer-kereskedelem vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A két férfi ellen pedig kábítószer birtoklása vétség miatt indult eljárás. A lefoglalt kábítószerek piaci értéke közel 500 ezer forint. ​

police.hu