Lopás vétsége a vád

Rendőrség

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott annak a férfinak a büntetőügyében, aki a vád szerint mobiltelefonokat, bankkártyát és készpénzt lopott egy budapesti gimnázium osztálytermeiből.A vád szerint a többszörös visszaeső terhelt, akivel szemben egyéb büntetőeljárás is folyamatban van, 2019. június 18-án bement egy budapesti gimnáziumba, és – az évzáró ünnepséget kihasználva – az őrizetlenül hagyott osztálytermekből különböző értékeket – mobiltelefonokat, bankkártyát és készpénzt – tulajdonított el.

Az ügyészség a vádlottat több rendbeli különböző minősítésű lopás vétségével vádolja.

A mai előkészítő ülésen – miután az ügyészség ismertette a vádiratot – a vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Mivel ellentmondás merült fel az ügyészség mai vádmódosítása és a nyomozás során beszerzett bizonyítékok között abban a tekintetben, hogy az ellopott mobiltelefonok pontosan kinek a tulajdonát képezték, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az első tárgyalási nap 2020. március 23-án lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amikor a bíróság tanúkat hallgat ki a telefonok tulajdonjogának tisztázása érdekében. A tanúkihallgatásokat követően határozathozatal is várható. Addig a vádlott letartóztatásban marad.

birosag.hu