Idős asszonyt rabolt ki

Rendőrség

A Miskolci Járásbíróság február 13-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a nőnek a büntetőügyében, aki saját házában tört rá az Ongán élő 80 éves asszonyra. A bíróság által megállapított tényállás szerint a nő 2017. január 7-én, késő este tört be a sértetthez, fejére maszkot húzva, hogy az idős asszony később ne ismerje fel.
A betörés zajára felébredő sértettől azonnal pénzt követelt, aki olyannyira megijedt, hogy valamennyi, a pénztárcájában található összesen 8.500,- forintot átadta a vádlottnak. Ez azonban nem volt elég, miután átkutatta a lakást, még a sértett aranyfülbevalóját is kivette annak füléből. Mivel egyéb tárgyat nem talált, elszaladt a helyszínről.

A nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a járásbíróság rablás és magánlaksértés elkövetése miatt 4 év 11 hónap fegyházbüntetésre és 5 évi közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, azonban az ügyész a kiszabott büntetést súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

A vádirati tényállás szerint a nő a bűncselekményt testvérével, az ügy másik vádlottjával együtt követte el, aki nem tett vallomást, tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, így esetében az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn. Vonatkozásában a Miskolci Járásbíróság 2020. április 7-én, 8 órától kezdi meg az ügy tárgyalását.

birosag.hu