Szexuális erőszak az indítvány

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség osztotta a Szegedi Törvényszék azon álláspontját, hogy a szexuális erőszak bűntette miatt első fokon elítélt férfi letartóztatását fenntartotta.

A Szegedi Törvényszék kiskorú érelmére megvalósított szexuális cselekmény miatt mondta ki bűnösnek és szabott ki tíz év fegyházbüntetést, valamint tíz év közügyektől eltiltást azzal a nyugdíjas korú, mindszenti férfivel szemben, aki korábban egy hirdetőújságban diákmunkát ajánlott kiskorú fiúk számára.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert ellene a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be.

Tekintettel arra, hogy a vádlott esetében a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, a törvényszék az ügyészség indítványára az elsőfokú ítélet kihirdetését követően fenntartotta a terhelt letartóztatását.

Ezen döntés ellen a vádlott és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

 

ugyeszseg.hu