A kábítószer-kereskedelemmel vádolnak egy férfit

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően továbbra is fenntartotta a Szegedi Ítélőtábla annak a mezőtúri elkövetőnek a letartóztatását, akit az ügyészség öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol.

Az ügyben jelenleg a Szolnoki Törvényszék folytat elsőfokú eljárást.Tekintettel a vádlott terhére rótt cselekmény magas büntetési tétellel fenyegetettségére, vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá azon körülményre figyelemmel, hogy a terhelt büntetett előéletű, kábítószerrel összefüggő bűncselekmény elkövetése miatt korábban már elítélte a bíróság, megállapítható a bűnismétlés veszélye is. Ezért az ítélőtábla felülvizsgálva a terhelt letartóztatását, nem látott indokot annak megszüntetésére vagy enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására.

Az ítélőtábla letartóztatás tárgyában hozott végzése még nem végleges, ellene fellebbezés bejelentésére van lehetőség, melynek elbírálására a Kúria rendelkezik hatáskörrel.

 

ugyeszseg.hu