Sértőnek talált megjegyzések miatt késsel vett elégtételt

Rendőrség

A metrón dolgozó munkások között sértőnek talált megjegyzések vezettek késeléshez; a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy huszonöt éves férfi, építőipari segédmunkásként dolgozott 2018 augusztusában, Budapesten, az M3 metró felújítási munkálatain, a sértettel együtt. A munkavégzés során a sértett többször úgy szólt a vádlotthoz, amelyet utóbbi sértőnek ítélt.

A huszonöt éves férfi 2018. augusztus 08-án, délután, az aznapi munka végeztével, a IV. kerület, Újpest-Központ metró aluljáróban, az elkerített munkaterületen – a felgyülemlett sérelmei miatt – elővette kését, odalépett az egymásra pakolt rácsokon ülő sértetthez, és megszúrta munkatársa mellkasát, majd az egyik combját is. A sértett felkiáltott, ezért a munkatársai a segítségére siettek, a vérzést csillapították, és azonnal segítséget hívtak. A kiérkező mentők kórházba szállították a sértettet, a rendőrök a támadót a helyszínen elfogták.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett és a támadott testtájék, a használt eszköz, valamint a kifejtett erő alapján fennállt – és csak a véletlennek köszönhetően maradt el –  az életveszélyes sérülés bekövetkezésének reális veszélye.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

 

ugyeszseg.hu