Hamis adásvételi szerződést adott át az intézkedő rendőrnek

Rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei 2020. február 2-án délben Veszprém belterületén ellenőrzés céljából megállították a személygépkocsival közlekedő 49 éves sótonyi férfit. Ennek során megállapították, hogy az intézkedés alá vont vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt a Sárvári Járási Hivatal 2019. szeptember 27-én 6 hónap időtartamra visszavonta. A jármű tulajdonjogát a sofőr egy 2020. január 27-én kelt adásvételi szerződéssel igazolta, melyről a rendőrök megállapították, hogy az hamis. Az adásvétel ugyan valóban létrejött a forgalmi engedély szerinti tulajdonos és a sótonyi lakos között, azonban ennek valós dátuma 2019. október 28-a volt. A bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt az illetékes hatóság az autót 2020. január 24-én a forgalomból ideiglenesen kivonta.

A sótonyi férfit a járőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt és a hamis adásvételi szerződést lefoglalták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 

police.hu