Internetről rendelt kábítószerrel kereskedő vádlottak büntetésének súlyosítását indítványozza az ügyészség

Rendőrség

A  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Szolnoki Törvényszéken.

A Szolnoki Törvényszék  a  kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt kunmadarasi férfit hét év, karcagi társát nyolc év tíz hónap fegyházbüntetésre ítélte, a harmadik, kábítószert fogyasztó  társukkal szemben pénzbüntetést szabott ki. A szabadságvesztésre ítélt vádlottakat határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá vagyonelkobzásra is kötelezte őket.

Az elsőfokú ítélet szerint az elkövetők egyike az interneten keresztül részben a saját fogyasztása, részben pedig a mások részére történő átadás céljából rendelt kábítószert, társa pedig az így szerzett anyagból herbált készített és a környezetében azt több személy részére értékesítette. Emellett a terheltek – részben a harmadik társukkal együtt – fogyasztották is a kábítószert.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség mindhárom vádlott kapcsán a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezéssel élt, melyet a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt első fokon elítélt vádlottak és egyikük védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

 

ugyeszseg.hu