A gyalogost gázoló ittas sofőr letartóztatását indítványozta az ügyészség

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt letartóztatását indítványozza annak az ötvenhárom éves nőnek, aki miután 2020. január 27-én délben járművét ittasan vezetve Kecskeméten a zebrán elütött egy gyalogost, még ugyanezen a napon délután Soltvadkerten szintén ittas állapotban újabb balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, valaki megsérült-e.

A gyanú szerint a nő 2020. január 27-én 11 óra 30 perckor ittasan közlekedett járművével Kecskeméten, a Nyíri úton, ahol egy gyalogátkelőhelyen ittasságából eredő figyelmetlenség miatt elütötte a kerékpárját maga mellett tolva szabályosan átkelő gyalogost. A sértett a gázolás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a vele szembeni rendőri intézkedéseket követően járművével Soltvadkertre ment, ahol 15 óra 32 perckor ittassága miatt nekiütközött az előtte haladó és a kanyarodási szándéka miatt lassító járműnek. Az ütközés következtében a gépjárművek megrongálódtak. Ezután a gyanúsított nem állt meg, anélkül továbbhajtott, hogy meggyőződött volna arról, valaki a balesetben megsérült-e.

A nyomozó hatóság a nőt súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette, ittas járművezetés vétsége, továbbá cserbenhagyás vétsége miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A gyanúsított előéletére, a terhére rótt bűncselekmények súlyosságára, továbbá arra figyelemmel, hogy az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, az ügyészség a nő letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a mai napon indítványozta.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

ugyeszseg.hu