Őrizetben a kerékpártolvaj

Rendőrség

A rendőrök a bejelentést követően egy napon belül elfogtak egy helybeli férfit, aki a megalapozott gyanú szerint két biciklit tulajdonított el Szegeden. Lopás miatt kell felelnie.

A 44 éves gyanúsított 2019. november 23-án éjszaka bement az egyik szegedi lépcsőházba, ahonnan elvitt egy lezárt kerékpárt. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek, amelynek során a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársaival együttműködve, rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, aki ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A terheltet kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A helybeli férfinél tartott kutatás alkalmával megtalálták a keresett kétkerekűt és lefoglaltak egy másik biciklit is, amit a gyanú szerint szintén lopott. A rendőrök az egyik kerékpárt visszaadták tulajdonosának, a másik gazdáját azonban még keresik.

A Szegedi Rendőrkapitányság kéri, hogy a képen látható bicikli tulajdonosa jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22.) a tulajdonjogot hitelt érdemlően igazoló okirattal, számlával vagy egyéb más irattal. Telefonon is érdeklődhetnek a 06-62-562-400-as telefonszámon.