Ereszcsatornát és rézkábelt loptak

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogtak egy férfit, társát még keresik.

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2019. május 3-án 15 óra körül bejelentés alapján érkeztek egy csepeli telephelyre, ugyanis az egyik épület homlokzatáról 66 méter horganyzott ereszcsatornát és 100 méter rézkábelt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek.

A lopási kár 1 millió 200 ezer forint, illetve az elkövetők az egyik ablakrácsot lefeszítették, majd az ablakot befeszítették és a szakszerűtlen bontással 400 ezer forintnyi kárt is okoztak.

A rendőrök a nyomozás során rövid időn belül azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható 21 éves budapesti B. Rolandot, akit a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A férfit a nyomozók lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök a férfi társát szintén azonosították; a 29 éves budapesti Balogh László szökésben van, ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.