Kerékpárost ütött el Szegeden

Rendőrség

A Szegedi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy helybeli férfival szemben, aki balesetet okozott a városban.
A 36 éves férfi 2018. június 1-jén délelőtt egy tehergépkocsi vezetőjeként, a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére nem adott elsőbbséget egy kerékpárúton közlekedő biciklisnek, akit elütött. A sértett a balesetben súlyos sérülést, bordatörést szenvedett.
A sofőr kihallgatása során beismerő vallomást tett. Ellene közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására! A kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti! Ennek oka, hogy őket a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.