Csomagban küldte a kábító hatású anyagot börtönben lévő rokonainak egy hajdúböszörményi nő

Rendőrség

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség ellene új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A hajdúböszörményi asszony fia és testvére 2015 évben két különböző büntetés-
végrehajtási intézetben volt fogva tartva.

A vádlott kapcsolattartóként mindkét hozzátartozójának küldhetett rendszeresen csomagot.

Az asszony 2015 év folyamán megszerezte a fia és a testvére egy-egy zárkatársa kapcsolattartójának nevét és címét, ezeket felhasználva a nevükben 2015. augusztus 4-én és október 6-án csomagot adott fel a zárkatársaknak címezve.

A csomagok tartalmát azonban rokonainak szánta, azokban filctollakat és cigarettatöltőt küldött, melyekben kábító hatású anyagot helyezett el.

A fogvatartó intézetben a kábítószer kereső kutyával végzett csomagellenőrzés során a tiltott szert megtalálták, úgy az nem jutott el a fogva tartottakhoz. A lefoglalt növényi anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett a lefoglalt növényi anyag elkobzására.