Meg akarta ölni édesanyját, mert az túlzottan gondoskodni akart róla

Rendőrség

Előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. Szülei válását követően a vádlott, nővére és édesanyjuk közös háztartásban éltek egy debreceni családi házban. A vádlott és a testvére között a kapcsolat sohasem volt jó, a válást követően a férfi és az anyja közti viszony is egyre feszültebbé vált, a sértett érzelmileg fokozatosan rátelepedett fiatalabb gyermekére, minden tekintetben meg akarta határozni életének alakulását.

A vádlott tanulmányi előmenetele jól haladt, egyetemistaként tanult. A férfi a túlzott gondoskodás elől menekülve albérletbe költözött, azonban anyagi okokból 2015. őszétől ismét együtt élt anyjával és testvérével. A vádlott ekkorra már annyira meggyűlölte a sértettet, hogy elhatározta, megöli. Egy filmből vett ötlet alapján kalapácsot vitt fel a garázsból a szobájába, majd azzal 2015. december 5-én a hajnali órákban, amikor a sértett a ház nappalijában aludt és a testvére sem volt otthon, többször az anyja fejére ütött.

Az ütéseket észlelve a sértett felébredt és védekezett, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Figyelemmel a vádlott által használt eszköz jellegére, a bántalmazás kitartó voltára és a sérült testtájékra, a férfi szándéka a sértett életének kioltására irányult. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta