Robbantással fenyegetőzött egy debreceni férfi

Rendőrség

Tettéért gyorsított eljárás keretében kell felelnie a Debreceni Törvényszéken. A vádlott a tulajdonát képező termőföld problémáinak rendezése érdekében a cselekményt megelőzően már többször felkereste a hivatalt és kérte a segítségüket. A férfi szerint az ügyének intézése lassan haladt és úgy ítélte meg, hogy a beadványaiban foglaltakat nem veszik komolyan, ezért 2016. november 14. napján egy újabb beadványt készített, amelyben ismételten kérte a hivatal segítségét, illetve közreműködését egy okirat beszerzéséhez.

A vádlott a beadványt a hivatal vezetőjének címezte és abban a termőfölddel kapcsolatos konkrét ügyintézésre vonatkozó kérései mellett azt rögzítette, hogyha nem történik az ügyében érdemi előrelépés, abban az esetben fel fogja robbantani az irodáját. A debreceni férfi az iratot 2016. november 14-én délelőtt beadta az intézmény iktatójába, s miután megismerték a beadványban foglaltakat, a hivatal munkatársai haladéktalanul értesítették a rendőrséget.

A nyomozó hatóság 2016. november 15-én a debreceni férfit a lakásán elfogta és őrizetbe vette. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló vádlottat terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt 2016. december 13. napján a Debreceni Törvényszék elé állítja, ahol gyorsított eljárás keretében kerül sor a bírósági eljárás lefolytatására.