Kenőpénzt fogadott el

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Ficsór Gabriella vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A megismételt eljárásban első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 júliusában Kné K. M. vádlottat 3 rb. vesztegetés elfogadásának bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A törvényszék a vádlottal szemben 60.000.-Ft vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet ellen a vádlott és védője a tényállás téves megállapítása miatt bűncselekmény hiányában történő felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy ingatlanbecsléssel foglalkozó betéti társaság vezetője volt Miskolcon. 2007 májusában egy betéti társaság vezető tisztségviselőjeként több alkalommal fogadott el 20.000.-Ft- ot azért, hogy az ügyben érintett ingatlanok végső forgalmi értékét mind az értékelési szakvéleményben, mind a hitel biztosítékaként felajánlott ingatlan törzslapon az adásvételi szerződésben szereplő vételárral azonos összegben állapítsa meg. A miskolci ingatlanok vevői a vételárat részben „fészekrakó” hitelből kívánták finanszírozni. Az adásvételi szerződésekben a felek közt kialkudott vételárnál magasabb összeget tüntettek fel.