Bestiálisan kínozta halálra élettársát – 35 év múlva szabadulhat

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.
Az ügyben első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 júniusában F. A. vádlottat emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett mindketten csernelyi lakosok, hosszabb ideje ismerték egymást. A vádlott rendszeresen járt a sértetthez, közöttük alkalmi szexuális kapcsolat volt. 2014 áprilisában a vádlott telefonon hívta a sértettet, megbeszélték, hogy este találkoznak.

A vádlott 4 liter bort vásárolt és az asszonnyal együtt elfogyasztották azt, mindketten ittas állapotban voltak. A vádlott szexuális aktust akart létesíteni, azonban a sértett nem egyezett bele. A vádlott ezért testszerte rendkívül durván bántalmazta a nőt, aki megpróbált védekezni, de a testi föllényben lévő vádlott végül leteperte és közösült vele. A vádlott ezt követően a sértett végbelébe ismeretlen eszközzel behatolt, súlyos sérüléseket okozva ezzel az asszonynak.

Ekkorra a sértett által tanúsított ellenállás mindenáron való leküzdése és nemi vágyának bármi áron való kielégítése olyan szintre juttatta a vádlott által kifejtett erőszakot, hogy az már végső soron a fiatalasszony életének kioltásához vezetett.

A sértett sérülései összhatásukban vérzéses sokkot, életveszélyes állapotot idéztek elő, és viszonylag rövid idő alatt halálához vezettek. A vádlott a cselekmény végén megtisztálkodott, újra elment bort vásárolni, visszatért a sértett lakásába, ahonnan majd csak másnap kora reggel távozott.