Útonálló módon rabolták ki a fiatal férfit Hajdúhadházon

Rendőrség

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a két fiatalkorú és a felnőttkorú vádlott ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A felnőttkorú és a fiatalkorú vádlottak huzamosabb ideje ismerték egymást, baráti kapcsolatban álltak. 2016. március 29-én 20 óra körüli időben Hajdúhadház központjában tartózkodtak, amikor észlelték az egyedül haladó sértettet, megállapodtak abban, hogy megszerzik értéktárgyait.

A vádlottak a sértett után mentek és a város kevésbé forgalmas utcáján őt utolérve az egyik fiatalkorú vádlott a hátán megrúgta, majd a férfit mindhárom vádlott közrefogta és mindannyian ököllel megütötték az arcán, illetve felszólították arra, hogy a nála lévő készpénzt adja át.

A sértett ennek nem tett eleget és segítségért kiáltott, azonban ekkor az egyik fiatalkorú vádlott átkarolta a fejét, míg a másik fiatalkorú vádlott-társa átnézte a ruházatát és a nadrágzsebéből kivette a mobiltelefont, majd azzal együtt elfutottak a helyszínről.

A vádlottak a rablás során megszerzett mobiltelefont még aznap éjjel értékesítették. Az eljárás során a mobiltelefon lefoglalására és kiadására került sor, így a sértettnek okozott 19.990,- forint megtérült.

A sértett a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a sérült testtájékra fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének reális lehetősége.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak ellen a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként, csoportosan elkövetett rablás bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a felnőttkorú vádlott vonatkozásában fegyházbüntetés és közügyek eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, míg a két fiatalkorú vádlott esetében javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt.