Három gyanúsított, három kerékpár

Rendőrség
A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a három polgári lakossal szemben.

Egy polgári nő tett feljelentést a rendőrőrsön 2016. október 5-én 9 óra körül arról, hogy este a háza udvaráról eltulajdonították a kerékpárját. Amikor a lopást a sértett észrevette, elmesélte az egyik ismerősének, akitől megtudta, hogy egy helyi lakost látott biciklizni az övéhez hasonló járművel. A nő felkereste a polgári lakost, aki elmondta, hogy egy férfitől vásárolta a kerékpárt, amelyről nem tudta, hogy az lopott. A rendőrök a beszerzett információk alapján elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Gyöngyit. A 18 éves helyi lakos a megalapozott gyanú szerint 2016. október 4-én 20 óra körül lopta el a sértett biciklijét, amit odaadott párjának, aki eladta azt.

Egy férfi tett feljelentést 2016. október 5-én 8 óra 50 perc körül a rendőrségen arról, hogy éjszaka a polgári autóbusz állomáson lelakatolt kerékpárját ismeretlenek ellopták. A rendőrök adatgyűjtést végeztek és a beszerzett térfigyelő kamera felvételek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Tamást. A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottnál, amelynek során a sértett kerékpárján kívül egy másik bűncselekményből származó biciklit is találtak. A járműről a rendőrök megállapították, hogy azt korábban R. Dávid tulajdonította el egy polgári üzlet elől.  A járőrök a 20 éves és a 18 éves fiúkat elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták őket. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két férfi és a nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  folytatott nyomozást 2016. október 6-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészségnek megküldte. A rendőrök a lefoglalt kerékpárokat a tulajdonosoknak visszaadták.