Elítélték az izlandi medikust, aki kalapáccsal akarta agyonverni nigériai barátnőjét

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszék korábbi ítéletét.

Az ügyről

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 januárjában E. C. F. vádlottat testi sértés bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 5 év próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kitiltotta Magyarország területéről.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint az izlandi állampolgár vádlott és a nigériai állampolgár sértett 2012 nyarán végzős hallgatók, barátnők voltak a Debreceni Egyetemen. Mindketten albérletben éltek.

2012 júliusában a vádlott vacsorára várta a sértettet. A vádlott az ételbe ismeretlen okból altatót kevert, ami hatására a sértett rövidesen elaludt. Másnap a sértett elesettnek érezte magát, így a vádlott lakásán maradt. A délelőtti órákban és délután is a vádlott az előző napi vacsora maradékából megetette a sértettet, majd átmentek annak albérletébe.

Ott néhány óra múlva a vádlott egy kalapáccsal az alvó sértette a feje hátsó részén kétszer megütötte. A közben felébredt sértett dulakodni kezdett a vádlottal, majd a kalapáccsal a kezében bemenekült a szemközti lépcsőház egyik lakásába, ahol a tulajdonos hívta a mentőket.

Az eljárás során kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani azt, hogy a vádlott milyen okból kábította el és bántalmazta a sértettet, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.