Ismét aranyérem került a püspökladányi tűzoltók nyakába

Rendőrség

Az idei évben immár hatodik alkalommal rendezik meg az országos kismotorfecskendő szerelési bajnokságot.
Az Országos Kismotorfecskendő – szerelési bajnokság 5. fordulójára, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében július 30-án került sor, és Püspökladány adott otthont a megmérettetésnek.

A versenyzőket szikrázó napsütés és rekkenő hőség várta. Ez azonban nem okozott gondot az elszánt csapatoknak. A megmérettetések előtt elsőként Dombi Imréné, Püspökladány város polgármestere köszöntötte a csapatokat, majd a város tűzoltóival való jó kapcsolatról beszélt és méltatta a munkájukat. Ezt követően Bodó Sándor, országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, büszke a megye tűzoltóira, akik nap mint nap őrzik a civil lakosság nyugalmát. Végül, de nem utolsósorban, Kovács Ferenc tű. dandártábornok, megyei igazgató hivatalosan is megnyitotta a küzdelmeket, és sok sikert kívánt mindenkinek.

A közönség, színvonalas és izgalmas küzdelmeket láthatott, bizakodva a hajdúságiak győzelmében. A délutánig tartó verseny végén modern kategóriában, a püspökladányi lánglovagok alakulata állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, de az ezüstérem is hajdú-bihari tűzoltók nyakába került, hiszen a második helyen a debreceni csapat végzett. Tőlük kevesebb, mint fél másodperccel lemaradva, nem kis meglepetést okozva ezzel, a Tüzes csajok csapata került.

Retro kategóriában az Egis LTP (öreg bikák) csapatát a Tüzes csajok csapata követte. A harmadik az Egis LTP II. csapata lett. Női kategóriában a Tüzes csajok nem találtak legyőzőre, őket követték a Hajdú-Bihari Csajok, a harmadik helyre pedig a Berettyó ÖTE csapata futott be.

A nap végén a versenyzők, Pintér Tamás tű. ezredes, megyei igazgatóhelyettestől és Nemes Istvántól a versenysorozat főbírájától vehették át a jutalmakat.

A verseny végeredmény:

MODERN KATEGÓRIA

– Püspökladányi HTP 33.30 mp.
– Debreceni HTP 34.02 mp.
– Tüzescsajok 34.30 mp.
– Bajai HTP 37.05 mp.
– Komlóska ÖTE 41.63 mp.
– EGIS LTP /Öreg Bikák/ 46.53 mp.
– Hévíz ÖTE 47.45 mp
– EGIS LTP 2. 50.75 mp.
– Zsarátnok kergetők /Lajosmizse/ 52.43 mp.
– Győri HTP 86.83 mp.
RETRO KATEGÓRIA

– EGIS LTP /Öreg Bikák/ 37.42 mp.
– Tüzescsajok 37.58 mp.
– EGIS LTP 2. 39.61 mp.
– Bajai HTP 42.70 mp.
– Hévíz ÖTE 45.21 mp.
– Komlóska ÖTE 49.96 mp.
NŐI KATEGÓRIA

– Tüzescsajok 35.72 mp.
– Hajdú- Bihari Nők 55.72 mp.
– Berettyó ÖTE 68.72 mp

Rácz Máté, Katasztrófavédelem