Hamis adattal végeztek gázszerelést

Rendőrség

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat két debreceni férfi ellen a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A vádlottak egyike gázkészülékek biztonsági felülvizsgálatával foglalkozó gazdasági társaság vezetője.

A férfi alvállalkozója egy nagyobb gázszolgáltatónak a feladatellátáshoz a vádlott több, megfelelő szakképesítésű gázszerelőt alkalmazott.

A debreceni férfi egy korábban alkalmazni kívánt balmazújvárosi férfi adatait felhasználva végeztetett 2014. július 1-je és 16-a között ismeretlen személlyel gázkészülék felülvizsgálatot Debrecenben 145 lakásban.

Az arról készült jegyzőkönyveket 130 esetben a balmazújvárosi férfi nevében maga írta alá, míg 15 alkalommal a társa írt valótlan adatokat.

A gazdasági társaságot vezető vádlott a teljesítés igazolása végett a 145 valótlan tartalmú jegyzőkönyvet benyújtotta a vele szerződéses jogviszonyban álló gázszolgáltatóhoz.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlottak ellen hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Avádiratban felfüggesztett fogház, illetve pénzbüntetés kiszabását indítványozta.