Idős férfit rabolt ki – keresi a rendőrség

Rendőrség

Egy alkalmazott értesítette a rendőrséget 2016. június 5-én 6 óra 20 perc körül arról, hogy Debrecen, Nagy Lajos király téren található vendéglátóhely ablakát ismeretlenek betörték és onnan élelmiszereket, üdítőt és a kasszában található készpénzt ellopták. Ezt követően június 10-én 4 óra 35 perckor ismét bejelentést tettek, hogy ugyanazt a kirakatot megint betörték és élelmiszereket, üdítő italokat vittek el.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fiatalokat. A 18 éves K. Dávidot, a 20 éves S. Józsefet és F. Ádámot a nyomozók elfogták és kihallgatták. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmény elkövetését. Társukat, a 19 éves Sztankovics Xavér Márkot (a képen) a rendőrök még keresik, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki.

A beszerzett információk alapján a nyomozók azt is megállapították, hogy K. Dávid és Sztankovics Xavér Márk megalapozottan gyanúsítható egy, 2016. júniusban Debrecen, Cikória utcában történt rablás elkövetésével. A két fiatal betört a sértett családi házába és a 65 éves férfit pénze átadására szólították fel. A férfi ennek nem tett eleget, ezért több alkalommal megütötték és a heverőre lökték őt, majd átkutatták a házát és egy ott talált törött késsel megfenyegették, hogy minden hónapban adjon nekik 60.000 Forintot. A gyanúsítottak végül megtalálták a sértett pénzét, amellyel távoztak.

S. József és F. Ádám az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet, míg K. Dávidot a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. június 24-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a debreceni lakosok ellen.

A rendőrség egyben kéri, hogy aki a képen látható Sztankovics Xavér Márkot felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.