Lopott kerékpárral közlekedett

Rendőrség
A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy orvosi rendelőbe és egy garázsba, valamint ellopott egy kerékpárt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya lopás bűntett és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást J. Zoltánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. június 12-én 3 óra 55 perc körül Debrecenben, a Nagyerdő területén közlekedett egy kerékpárral. A nyomozóknak a Hadházi úton feltűnt a gyanúsan viselkedő piros dzsekit viselő férfi, akit pár perccel korábban is láttak, azonban akkor még gyalogolt. A rendőrök követték a kerékpárost, aki látszólag céltalanul figyelte a házak udvarát és a parkoló gépkocsikat. J. Zoltán aztán az Izsó utcában hirtelen átugrott egy családi ház kerítésén. A nyomozók ezt látva azonnal a gyanúsított után siettek, aki a ház udvarán parkoló gépkocsik alatt akart elbújni. A 22 éves helyi lakost a rendőrök elfogták. A nyomozók kérdésére J. Zoltán azt mondta, hogy ott lakik, majd azt állította csak a kerékpárját szerelte. A nyomozók ellenőrizték az információkat, felvették a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával, aki elmondta, hogy az udvarán tartózkodó férfit nem ismeri, nála biztosan nem lakik.

A Betörési Alosztály munkatársai az adatgyűjtés során megállapították, hogy J. Zoltán nemcsak az Izsó utcában akart bűncselekményt elkövetni, hanem aznap este beugrott a Lisznyai utcai orvosi rendelő kerítésén is, majd az épület egyik helyiségébe bement, de onnan nem vitt el semmit. Később egy a Vasvári Pál utcában lévő társasház egyik garázsának ajtaját felfeszítette és onnan sportszereket, ruhákat, focilabdát és más értéktárgyakat tulajdonított el. A rendőrök megállapították továbbá, hogy azt a kerékpárt, amivel a férfi közlekedett aznap lopta el a Besze János utcában.

Gyanúsítotti kihallgatásán J. Zoltán beismerő vallomást tett. A férfitől lefoglalt ruhákat, focilabdát és más értéktárgyakat a nyomozók visszaadták a sértettnek. A helyszíni adatgyűjtés során a rendőrök megtudták, hogy az eltulajdonított kerékpár egy külföldi egyetemista tulajdona, amit a nyomozók visszaadtak számára.

A rendőrség a 22 éves J. Zoltánnal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.