Betörtek egy hotelbe, bíróság elé állnak

Rendőrség
A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a három hajdúhadházi férfival szemben folytatott nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást Sz. Antal, B. Richárd és L. Lászlóval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. június 10-én 19 óra 40 perc körül egy vagyonvédelmi cég jelzése alapján a rendőrök megjelentek egy Debrecen, Kartács utcában található – jelenleg használaton kívüli – hotelnél, mivel az épületbe ismeretlenek betörtek. A járőrök a helyszínen észrevették, hogy az ingatlan egyik teraszának ablaka be van feszítve. Az egyenruhások láttán két elkövetők elmenekült a hotel mögött található földút irányába, ahol harmadik társuk figyelt és egy gépkocsival várta őket, majd elhajtottak. A rendőrök rövid időn belül lezárták az erdős területet, majd a nyomozók megállították az Opel típusú személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt és két utasát. A Bűnügyi Osztály munkatársai átvizsgálták a jármű csomagtartóját, amelyben megtaláltak és lefoglaltak három szőnyeget és egy reklám molinót, amelyeket a három férfi a megalapozott gyanú szerint a hotelből lopott el. A járőrök a hajdúhadházi lakosokat elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A 22 éves Sz. Antal, a 24 éves B. Richárd és a 29 éves L. László a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a rendőrök több, a megalapozott gyanú szerint a hotelből származó, korábban eltulajdonított tárgyak foglaltak le.

A rendőrség a három hajdúhadházi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.