Késeléssé fajult a vita

Rendőrség
A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a gyanúsított ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy késsel megszúrta vitapartnerét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást P. Illés debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 23-án 22 óra 30 perc körüli időben egy debreceni benzinkúton többen szóváltásba keveredtek, amelynek során a gyanúsított a nála lévő 12 centiméter pengehosszúságú késsel hasba szúrta a sértettet. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, melyet követően elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható P. Illést, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A mentőszolgálat munkatársai a megsérült 25 éves férfit kórházba vitték. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat a szúrástól életveszélyesen is megsérülhetett volna.

A nyomozóknak a 34 éves P. Illés gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy a sértettel folyamatos konfliktusai voltak azóta, hogy a volt élettársa elhagyta őt és odaköltözött a férfihez. A két férfi a bűncselekmény napján is előbb telefonon, majd később a töltőállomáson vitatkoztak, ami aztán elfajult.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügybe