Téglásra ment lopni a hajdúhadházi fiatal

Rendőrség
A hajdúhadházi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 17 éves fiúval szemben, aki egy téglási családi ház udvaráról kerékpárt tulajdonított el.

A nyomozás adatai szerint a fiú 2016. január 27-én 16 óra körül Tégláson, a Szabadság utcában egy családi ház udvarának nyitott kapuján bement és onnan eltulajdonított egy kerékpárt, majd azzal hazament Hajdúhadházra. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hajdúhadházi lakost. A fiatalember a lopott biciklivel közlekedett a városban, amikor a járőrök őt meglátták, igazoltatták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a 17 éves fiút gyanúsítottként kihallgatták, a kerékpárt lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának. A fiatalkorú a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.