Mira kutyus kiszagolta a tolvajt

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök szolgálati kutya segítségével azonosították, majd elfogták azt a 19 éves fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint eltulajdonított több kerítéslécet.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. február 11-én 8 óra 12 perckor egy nő tett bejelentést arról, hogy a Hajdúszováton található családi házának kerítéséről ismeretlen tettes 10 darab lécet lefeszített és ellopott. A rendőrök a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés mellett elsődleges intézkedésként nyomkövető szolgálati kutyát is alkalmaztak. A Mira névre hallgató eb szagot fogott és a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakos házáig vezette a rendőröket. A 19 éves fiatalember otthonában a nyomozók házkutatást tartottak, ahol megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított kerítésléceket. A rendőrök B. Nándort elfogták és előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hajdúszováti lakossal szemben – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.