Csaknem tízmilliónyi támogatás a Hajdú-Bihar megyei önkénteseknek

Rendőrség

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek pályázaton elnyert felszereléseit Szabó Imre tű. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő és Kerek László tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő adta át február 12-én, a debreceni tűzoltólaktanyában.

Az önkéntesek szerepvállalása a közösségi kezdeményezések, helyi, alulról szerveződő társadalmi és kulturális folyamatok egyik legfontosabb pillére. A közösségi céllal tevékenykedő szervezetek számára az önkéntesek közreműködése szellemi tőkét, humánerőforrást, kreatív energiákat, és ezáltal minőségi szolgáltatásokat és nagyobb hatékonyságot jelent.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek számára kiírt pályázatára több Hajdú-Bihar megyei szervezet is sikeresen jelentkezett. A szervezetek többek között üzemeltetési költségre, informatikai eszközökre, valamint védőeszközökre pályázhattak. Az így elnyert szak- és védőfelszereléseket Szabó Imre tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, és Kerek László tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ünnepélyes keretek között adták át. Beszédükben mindketten hangsúlyozták az önkéntesség fontosságát, hiszen a tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek a katasztrófák elleni védekezés rendszerében tökéletesen kiegészítik a hivatásos állományt feladataik ellátásában, szükség esetén képesek gyorsan és hatékonyan, akár önállóan is beavatkozni.