Lakóépület gyulladt ki a Trombitás utcán

Rendőrség

Debrecenben, a Trombitás utca egyik többemeletes házához riasztották a város hivatásos tűzoltóit, és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, mert egy második emeleti lakás égett.

12:40:

Az épület tetőszerkezetében még vannak izzó gócok.

Továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a város hivatásos tűzoltói a debreceni Trombitás utcában kigyulladt négyemeletes épület oltásán. Egy második emeleti lakásban csaptak fel a lángok, amelyek átterjedtek a fölötte lévő lakásra és részben a tetőszerkezetre is. Az alsó szinten egy lakás elázott, a magasabb szinteken három lakás füsttel telítődött. A tűzoltók átvizsgálják az épületet, egyelőre egyetlen feltört lakásban sem találtak senkit, a tűzben pedig senki sem sérült meg, a mentőknek egyetlen lakót sem kellett ellátniuk.

0e373b54-8e4f-493a-94fd-37acb5906324Az oltást vezető megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a rendőrséggel egyezteti, hogy hányan laktak az érintett lakásokban, és hogy szükség lesz-e lakosságvédelmi intézkedésre a helyszínen. A tűzoltók jelenleg a tetőszerkezet izzó-égő gócpontjait kutatják és oltják.

11:36:

A tűzoltók a közműveket kizárták, az oltást három sugárral légzésvédelem mellett megkezdték. A tűz átterjedt a tetőre, a tetőtéri lakások füsttel telítődtek. Az elsődleges adatok szerint nem sérült meg senki. Az egységek a lángok megfékezésén még dolgoznak.