Majdnem megölte élettársát

Rendőrség
A hajdú-bihari nyomozók bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal az 59 éves tiszagyulaházai férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint egy késsel mellkason szúrta élettársát.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság J. Sándor 59 éves tiszagyulaházai lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. szeptember 4-én 16 óra körüli időben tiszagyulaházai családi házukban szóváltásba keveredett élettársával. A vita hevében a férfi egy 18,5 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta az ágyban fekvő 57 éves nőt. J. Sándor ezután átszaladt a szomszédba segítséget kérni.

A mentőszolgálat munkatársai az áldozatot mentőhelikopterrel kórházba vitték. A nő a szúrás következtében – az orvosi vélemény alapján – súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrségre az Országos Mentőszolgálattól érkezett bejelentés a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A rendőrök J. Sándort a helyszínen elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett terheltet a Debreceni Járásbíróság 2015. szeptember 7-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2015. szeptember 22-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.