Be akart törni a pékségbe

Rendőrség

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 17 éves fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint a helyi fiú 2015. augusztus 29-én éjfél körül egy balmazújvárosi pékség falára rögzített telefonkábelt megrongált, majd az épület hátsó ablakát betörte, az üzletbe azonban nem tudott bemenni. A bűncselekményt a boltvezető másnap vette észre és bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiút, aki a megalapozott gyanú szerint 2015. szeptember 4-én éjfél körül másodszor is megjelent a pékségnél és egy vascsővel feszegetni kezdte az épület ablakán lévő rácsot, ahová bejutni ismét nem tudott.

A rendőrök a fiatalkorút 2015. szeptember 7-én elfogták és a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.