Halálos gázolás Debrecenben – bíróság elé állítják a sofőrt

Rendőrség

A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 25 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Debrecenben elütött két gyalogost, akik közül a 78 éves nő a helyszínen életét vesztette.
A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást N. János ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. május 31-én 22 óra 45 perc körüli időben egy Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett Debrecen, Dóczy József utcában, a belső forgalmi sávban, a Bólyai utca felől a Móricz Zsigmond utca irányába. A sofőr haladása során a Dóczy József és Martonfalvi utcák kereszteződésében, a kijelölt gyalogos átkelőhelyen elütötte az ott éppen áthaladó 78 éves nőt és egy 81 éves férfit. A baleset következtében az idős nő a helyszínen életét vesztette, míg a férfit a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérüléssekkel vitték kórházba.

N. János vezetői engedélyét a rendőrök a helyszínen elvették, majd a férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 25 éves helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a terhelt ellen folytatott nyomozást 2015. július 2-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.