Grillcsirkét próbált lopni Debrecenben négy hajdúhadházi fiatal

Grillcsirkét próbált lopni Debrecenben négy hajdúhadházi fiatal

Rendőrség
Sűrű szolgálata volt Debrecenben Lénárt Lajos zászlósnak, körzeti megbízottnak és Mezőfényi Szilárd főtörzsőrmesternek, járőrnek január 24-én, szombaton este.

Bajban van egy 76 éves asszony az Ibolya utcai, harmadik emeleti lakásában – kapta a küldést a járőrpár 20 óra 35 perckor.

A ház előtt álltak a mentősök, a tűzoltók és az asszony lánya. Kihallatszott a lakásból a nő segélykérése. Indokolt volt a biztonsági intézkedés, az emeleti lakásba való bejutáshoz a tűzoltók segítségét kértük. Járművük emelőkosarában feljutottak az erkélyre, betörték az erkélyajtó ablakszemét, majd belülről kinyitották a lakás ajtaját. Az asszony magatehetetlenül feküdt a szoba padlóján, a mentősök ellátták, majd kórházba szállították

– összegzi Lénárt zászlós.

Jelentésírásra nem maradt idő, máris jött a következő küldés. A Kishegyesi úti élelmiszer-áruház biztonsági őre tolvajokat tartott vissza.

Négy hajdúhadházi fiatal egy grillcsirkével fizetés nélkül akart távozni, a biztonsági őr az alkalmazottakkal közösen megakadályozta, hogy elmenjenek. B. Márkot (19) és társait, egy 24 éves fiút, egy 18 és egy 19 éves lányt előállítottunk a Debreceni Rendőrkapitányságra. Megtaláltuk a grillcsirkét, amit nem fizettek ki, egyértelmű az eset

– nyugtázza Mezőfényi főtörzsőrmester.

A nyomozók kihallgatták a négy delikvenst, majd szabálysértési őrizetbe vették őket. B. Márk ellen, mivel fél éven belül ez a harmadik esete, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Társaira a bíróság január 27-én tulajdon elleni szabálysértésért 63 óra közérdekű munkát szabott ki, amit a fogdában eltöltött idő beszámításával végrehajtottnak tekintett.

Lénárt zászlósék a papírmunka elvégzése után folytatták a járőrözést. 23 óra körül a Domokos Lajos utcában fölfigyeltek két gyalogló férfira, a rendőrkocsi láttán egyikük gyanúsan kezdett viselkedni. A zsaruk igazoltatták a helyi K. Márkot (34) és társát, majd mindent kipakoltattak a ruhájukból. K. Márk nadrágzsebéből droggyanús zöld növényi anyagot tartalmazó tasak került elő. Elmondta, táskájában mintegy 30 gramm JWH, más néven herbál van, amelyet nemrég vett 25 ezer forintért a közelben. Hátizsákjában digitális mérleget és új nejlonzacskókat találtak a járőrök. Kábítószer-birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt elfogták, és előállították a városi kapitányságra. Szabadlábon védekezik. A bűnügyi technikus lefoglalta tőle a droggyanús anyagokat, amelyeket a nyomozók másnap vegyész szakértői vizsgálatra küldtek.