Szerelemféltésből zsarolta

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 35 éves D. Lajossal szemben, aki féltékenységből többször megzsarolt egy tiszacsegei férfit.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást D. Lajossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014 novemberében szerelemféltés miatt, napi rendszerességgel telefonon zaklatta a 20 éves sértettet és szóban bántalmazással fenyegette, valamint a sértett elmondása alapján gépkocsit és pénzt is követelt tőle. A kiváltó ok az volt, hogy D. Lajos volt élettársa szerelmi viszonyt kezdett a megzsarolt férfival. A sértett miután megelégelte a fenyegetéseket 2014. december 14-én 11 óra 25 perckor feljelentést tett a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök a feljelentést követően adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki. Ezt követően a 35 éves D. Lajos a nyomozóknak gyanúsítottként történő kihallgatásakor elismerte, hogy valóban megfenyegette a férfit, mivel nem bírta elviselni, hogy a sértett volt élettársával szerelmi viszonyt folytat. A terhelt elmondta, hogy még azt az ágyat is eltávolítatta a közös házukból, amelyen a nő megcsalta őt.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2015. február 13-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.